•  

  Praktische informatie

   

  Overzicht van trainingen

 • Cursus: Leven vanuit Essentie

  Leven vanuit Essentie 
  Essentie is wie we ten diepste zijn, onze kern. Essentie is dat deel in ons dat niet geconditioneerd is, dat niet gevormd is door ons verleden, dat niet een reactie is op wat wij meemaken, dat niet beïnvloed is door onze ervaringen, dat vrij en compleet is, dat ongeschonden en onverwoestbaar is. Dat is wie we in essentie zijn, ons oorspronkelijk Zijn.

  Onze Essentie heeft heel veel verschillende kwaliteiten. Wie we in essentie zijn is al in vrede, al vreugdevol, al krachtig, al zelfverzekerd, al gelukkig enzovoort. En daarom compleet en vrij. We hoeven geen moeite te doen om ons sterk of vreugdevol te voelen. Het enige wat we moeten doen is ons weer verbinden met deze essenties. In deze cursus ga je leren om weer contact te maken met een bepaalde Essentie en deze belichamen, zodat deze Essentie weer werkzaam wordt in je leven. Wanneer je deze Essenties leert onderscheiden en belichamen zal het in hoge mate je leven verrijken.

  De dagen bestaan uit een combinatie van voordrachten, ervaringsoefeningen, meditatie en transmissie. In de cursus onderzoek je door middel van zelfonderzoek (inquiry) de psychologische blokkades van de Essentie. En je gaat ook de Essentie doormiddel van transmissie (overdracht) rechtstreeks ervaren.

  We gaan gedurende een jaar met de vijf Essenties kennismaken (drie dagen per Essentie) die we het meest nodig hebben om effectief te functioneren in de wereld, om moeiteloos te leven. 

  De verschillende Essenties
  Elke Essentie heeft zijn eigen capaciteiten en fysieke en energetische kenmerken. Omdat elke Essentie meerdere capaciteiten, meerdere kwaliteiten heeft worden ze aangeduid met een kleur. Hieronder vind je een beschrijving van de Essenties en hun capaciteiten; wat ze voor ons doen. 

  Witte Essentie: Innerlijke steun en vertrouwen
  Wanneer deze Essentie in ons lichaam zit, geeft het ons een gevoel van innerlijke stevigheid, geworteld zijn, en een gevoel van diepe ondersteuning en gedragenheid. Deze Essentie stelt ons in staat om ons op ons gemak te voelen, ondersteund en in contact met ons Wezen te midden van ons dagelijks leven. Het is een ontspannen vertrouwen, het geeft standvastigheid en geduld dat ontstaat uit het contact met ons eigen Wezen. Het stelt ons in staat moeilijkheden en uitdagingen te verduren. Deze Essentie heft de belemmerende gedragspatronen van over-inspanning en gevoelens van tekort op.

  Rode Essentie: Kracht, Moed en Levenslust
  Wanneer deze Essentie in ons lichaam stroomt, voelen we ons krachtig, moedig en levenslustig. Deze Essentie geeft ons het vermogen om met de uitdagingen en mogelijkheden in ons leven om te gaan terwijl we ons krachtig, vermogend en enthousiast voelen. Het geeft ons de moed om moeilijkheden aan te gaan en onze angsten tegemoet te treden in onze eigen proces en in de wereld. We voelen ons capabel om op gepaste wijze nee te zeggen. Om afstand te nemen van oude structuren die ons binden en onze eigenheid en onze ontvouwing in de weg staan. We voelen ons vitaal, levendig en krachtig.

  Zwarte Essentie: Vrede en Macht
  Wanneer deze Essentie ons lichaam vult, voelen we een diepe vrede en een diep gevoel van intimiteit met onszelf, de ander en het bestaan. Deze Essentie wist ons gepieker, twijfel en overmatig denken en het laat ons landen in diepe vrede en rust. Deze essentie maakt het ons mogelijk om de kwesties rondom de angst voor de dood en de kwesties rondom twijfel en haat tegemoet te treden en op te lossen. We ervaren stilte, rust en direct weten. We krijgen toegang tot onze innerlijke beschermer van Essentie. Het is de aanwezigheid van Vrede en het toont ons wat ware macht is.

  Groene Essentie: Mededogen en Liefdevolle Vriendelijkheid
  Wanneer deze Essentie aanwezig is in ons lichaam, voelen we ons omringd door vriendelijkheid, zachtmoedigheid en mededogen. Deze Essentie geeft ons het vermogen om onze innerlijke ervaring met liefdevolle vriendelijkheid, acceptatie en zachtmoedigheid tegemoet te treden. Deze Essentie fungeert als een innerlijke balsem. We kunnen kwetsbaarheid en verwonding tolereren. Het is het mededogen dat ons in staat stelt om diep in onze wonden af te dalen en het heelt onze pijn en ons verdriet. We ervaren mededogen voor onszelf en voor anderen.

  Gele Essentie: Vreugde en Nieuwsgierigheid
  Wanneer deze Essentie in ons lichaam bubbelt, hebben we een gevoel van subtiele vreugde en lichthartigheid. Deze Essentie verlicht de zwaarte en zorgen van ons hart en geeft ons het vermogen om het leven te vieren en op een vreugdevolle manier in het leven te staan. Het stelt ons in staat om nieuwsgierig te zijn naar onszelf en het leven. Met deze Essentie ontvangen wij het leven met open armen. We ervaren de lichtheid en de eenvoud van Zijn en we laten de zwaarte en ernst achter ons. Hier nemen wij afstand van oude indrukken die achtergelaten zijn door onze omgeving en onze ouders en die ons nu belemmeren om vreugdevol te Zijn.

  Praktische informatie

  Locatie
  De Vuurvlieg, 2e Oude Heselaan 179a, Nijmegen

  Data 2021/2022
  Witte Essentie: 12 februari, 12 maart en 16 april
  Rode Essentie: 21 mei, 18 juni en 17 september
  Zwarte Essentie: 15 oktober, 12 november en 17 december
  Groene Essentie: 14 januari 2022, 11 februari en 11 maart 2022
  Gele Essentie: vr. 15 april 2022, 13 mei 2022 en 10 juni 2022

   

  Tijden
  10 tot 17 uur

  Prijs
  De prijs voor de cursus is € 1425,-.  Je kunt ook in delen betalen, dan is het €285,- voor een blok van drie dagen. Als je de cursus in één keer betaalt, dan krijg je korting en kost het €1275,-. 
  Voor studenten en mensen met een minimuminkomen is het €975,- of €210 euro per blok. Voor deelnemers die al eerder de Essenties gedaan hebben is het € 675,- of €150 euro per blok.

  Teachers: 
  Ko Bakker, e: ko_bakker@hetnet.nl m: 06-30254344
  Hassan Elkadi, e: elkadi_5@hotmail.com m: 06-30568683                                                             
  Diamond Logos: www.diamondlogos.nl

  Aanmelden: ko_bakker@hetnet.nl

   

 • Point of Light

  Point of Light; ware Zelf

  Waar de Absolute onze ware Natuur vormt, daar is de Point of Light ons ware Zelf, onze spirit als individu. Jouw spirit als individu wordt niet ervaren als een veld zoals bij de essentiële kwaliteiten of zoals bij onze ware Natuur, het wordt ervaren als een levenslicht, een vonk – aanstekelijk, en met eigen richting. In contact met je Point of Light ben je letterlijk de ster in je leven, vol van levenskracht en straling. Je bent als een vonk in de wereld, gloedvol, aanstekelijk en met een eigen richting. Als lichtwezen verbind jij het wereldse met je ware Natuur. Onze persoonlijkheid heeft allerlei wensen en verlangens. Als spirit volgen we de roep van de ziel die zichzelf en zijn bestemming op aarde uit wil drukken. Contact met onze Spirit brengt een sprankelende bezieling in ons leven, vol inspiratie, creativiteit en ultieme lichtheid.

  Als we ons ware Zelf zijn, voelen we ons licht, voelen we ons stralend, voelen we ons uniek en verbonden, voelen we ons opgewonden en speels. We voelen ons compleet en vrij. Dit ‘ik’ is gemaakt van pure vreugde, puur geluk, puur genot. Het is alsof de aard van het Zelf geluk is. Het is gemaakt van essentie. Het is al in vrede, al vreugdevol, al krachtig, al zelfverzekerd, al gelukkig enz. En daarom compleet en vrij. Het zoeken houdt op wanneer we ons ware Zelf zijn. Ons ego is gemaakt van ideeën, overtuigingen en beelden en voelt daarom altijd gebrekkig aan.

  Dit onderdeel van de innerlijke reis is het meest verborgen en verkeerd begrepen deel van onze zoektocht. De reis om ons ware Zelf te worden is de diepste zoektocht van ons ego. Het is gevuld met intense pijn, grote verwarring en diepe liefde. Daarom is het contacten en weer belichamen van ons ware Zelf niet iets dat in één workshop wordt gedaan. We gaan dit komend half jaar en volgend halfjaar een begin maken met wat een levenslange reis is.

  Beetje bij beetje gaan we elke laag van ons ego-zelf (dat wanhopig probeert het ware Zelf te bereiken en het ware Zelf te worden) verwelkomen, ontmoeten en begrijpen. En in de diepte van ons ego kan iets ontspannen en tot rust komen, wetende dat zijn zoektocht eindelijk begrepen en gewaardeerd wordt.

  Deze cursus werkt als een vonk, die onze bestemming ontsteekt en ruimte maakt voor onze Spirit.

  Data
  6 september 2020, 4 oktober 2020, 8 november 2020, 20 december 2020,
  17 januari 2021, 28 februari 2021, 28 maart 2021, 25 april 2021, 30 mei 2021, 27 juni 2021

  Locatie
  Cordium, De Ruyterstraat 65, Nijmegen

  Prijs
  De prijs voor de cursus is € 850,-.  Er is mogelijkheid om in delen te betalen. Voor studenten en mensen met een minimuminkomen is het €600,-. Voor deelnemers die al eerder de Point of Light gedaan hebben is het € 450,-.

  Teachers
  Hassan Elkadi en Ko Bakker

   

   

 • Aanwezig zijn in het alles omvattende Veld

  Wanneer we een kalme, stabiele staat toe kunnen laten, maken we contact met een presentie, die open is voor alle indrukken zonder erdoor aangetast te worden. Het is een aanwezigheid, die bestaat uit eenvoud. Het is een openheid, een oneindige openheid, dat geen structuren kent of inhoud. Het is een aanwezigheid die ons in het hier en nu brengt. Het is open gewaar zijn. We rusten in onze aard. In onze ware grond.

  Aanwezigheid is een gewaar zijn dat dieper is dan je lichamelijke ervaring, dieper dan je zintuigen, je gedachten of emoties. Onder al onze ervaringen is een aanwezigheid, die er altijd en onveranderlijk is. Als je aanwezig bent weet je dat je veel meer bent dan die wonderbaarlijke stroom van ervaringen.

  Aanwezigheid is de grond waarin we echt kunnen rusten. 

  Deze grond is niet alleen onze grond; het maakt deel uit van en is verbonden met een oneindig Veld, dat de grond is voor alles; waar alles in rust. Een Veld dat gemaakt is van pure potentie. Het is een Veld van liefde en kennis. Het is onze grond zoals de aarde een grond vormt. Wanneer we daarin zaaien groeit er een plant of een boom. Wat je ook plant in dit Veld het drukt zich uit in je lichaam, in je geest en in je psyche, of in de werkelijkheid om ons heen. Het stelt ons in staat tot creatie in ons en buiten ons.

  Faisal drukt dit Allesomvattende Veld uit als the Absolute. Omdat het de onveranderlijke, allesomvattende basis is van alles. En hij onderscheidt dit Allesomvattende Veld in the Radiance en the Deep, in een Stralende kant en een Diepe kant; in een dagkant en een nachtkant. Naarmate we meer in contact komen met dit Veld en we ons meer durven over te geven aan Zijn wordt ons leven rijker, verrassender.

  We worden wakker. Onze zintuigen gaan open. Het ruimt de muffigheid van en de verstoppingen in ons lijf en in onze geest op. Naarmate we meer opruimen en onze identiteit verder loslaten, worden we meer gewaar; frisser. We worden als nieuw. En stappen in een nieuwe wereld.

  Praktische informatie

  Data: vrijdag 11 september, 16 oktober, 13 november, 11 december, 22 januari 2021, 26 februari, 26 maart, 23 april, 28 mei en 25 juni 2021. 

  Aanvangstijd: 10 uur                                                                                                                         
  Plaats: de Vuurvlieg, Tweede Oude Hezellaan 179 a                                                                      
  Prijs: € 510,-. Voor minima en studenten € 360,-                                                                    
  Bankrekening: J. Bakker, NL11 INGB 0005 0111 33 o.v.v. Aanwezig Zijn

  Start Cursus
  11 september 2020

  Teacher
  Ko Bakker